Puh: +86 755 2357 1734

Väkijoukko: +86 189 2287 9832

Sähköposti:

Blogit/uutiset

Koti - Meistä - Blogit/uutiset - Kuinka valita ja määrittää muovihartsimateriaalit muovimuovaustuoteprojektillesi?

Kuinka valita ja määrittää muovihartsimateriaalit muovimuovaustuoteprojektillesi?

03. 01, 2022

Nykypäivän markkinoilla on tonnia materiaalia, josta asiakkaat voivat valita. Siksi muovisten ruiskuvaluhartsimateriaalien valintaprosessi on alussa erittäin haastava. Best Times mould & Plastic Products Technology Oy:ssä tiedämme hyvin, että jokaisella muovihartsimateriaalilla on ainutlaatuiset ominaisuutensa ja etunsa, joten teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa valitaksemme sopivat materiaalit tuotantoprojekteihinsa.


Seuraavat joitain yleisimmin käytettyjä hartsimateriaaleja:


ABS

ABS:ää (akrylonitriili-butadieeni-styreeni) käytetään laajemmin eri teollisuudenaloilla autoteollisuudesta putkien valmistukseen sen merkittävimmän iskuvoiman ja mekaanisen lujuuden vuoksi. Metallipinnoite kiinnittyy helpoimmin ABS:ään, joten tämä materiaali soveltuu erittäin hyvin puhelimen, suihkupään ja käsiteltyjen tuotteiden tuotantoon. Tämä materiaali ei kuitenkaan ole kovin kestävä kemikaaleja, joten on parempi olla käyttämättä sitä sovelluksissa, jotka vaativat sähköeristystä tai ultraviolettivastusta.


Asetaali/POM

POM, joka tunnetaan myös nimellä Acetal, tarjoaa erinomaisen pinnan voitelevuuden, virumisen (muistin) ja kemiallisten liuottimien kestävyyden. Se on ihanteellinen materiaali sovelluksiin elintarvike-, juoma-, kone-, auto- ja kotitalousteollisuudessa. Yleensä valitsemme tämän hartsin lelukomponenttien sekä hammaspyörien ja laakerien valmistukseen. Lisäksi sitä käytetään usein auto- ja kotitaloustuotteiden tuotannossa. Se ei kuitenkaan ole hyvä valinta sovelluksiin korkeissa lämpötiloissa.


Polypropeeni

Polypropeeni, joka tunnetaan yleisesti nimellä PP, tunnetaan joustavuudestaan pakkauksissa, nesteiden käsittelyssä ja käsittelyssä, kotitaloustuotteissa ja joissakin autonosissa. Vaikka polypropeeni on eräänlainen syttyvä materiaali ja altis ultraviolettisäteilylle, sillä on silti hyvä kemiallinen kestävyys ja sähkövastus. Useimmat PP-laadut ovat syttyviä ja alttiita UV-säteilyn hajoamiselle.


HIPS

HIPS, lyhenne sanoista iskunkestävä polystyreeni, on kova materiaali, jolla on alhainen kustannustehokkuus ja mukautettava pinta. Tämä materiaali on helppo painaa, liimata, liimata ja koristella, ja se on yleisempi liike-elämässä, näyttö-, paino-, graafisessa ja prototyyppiteollisuudessa. Vaikka se on syttyvää, markkinoilla on paloa hidastavia lajikkeita.


LDPE

LDPE eli Low-Density Polyethylene on polyeteenin versio, jolla on suurin joustavuus. Sillä on vahva kosteudenkestävyys ja suuri iskulujuus. Tätä materiaalia käytetään yleensä monien kulutustavaroiden, taloustavaroiden sekä lääketieteellisten tarvikkeiden ja johtojen valmistuksessa. Tätä materiaalia on kuitenkin vaikea liimata, joten on parempi olla käyttämättä sitä äärimmäisissä sääolosuhteissa tai korkeissa lämpötiloissa.


Pääasiat hartsimateriaalien valinnassa:

Pidä seuraavat muuttujat mielessä valitessasi hartsimateriaalia tuotantoprojektiisi:

· Iskulujuus ‿Jotkin muovituotteet vaativat suuremman pohjalujuuden kuin muut, joten hartsimateriaalin IZOD-iskulujuus tulee päättää ennen muotin aloittamista.

· Vetolujuus ‿Käytämme yleensä äärimmäistä vetolujuutta tai murtolujuutta mitataksemme hartsin vetolujuutta ja sen kykyä kestää tietyn määrän kuormitusta.

· Flexural Modulus ‿ kuinka paljon materiaalia voidaan taivuttaa vahingoittumatta ja silti se palaa alkuperäiseen muotoonsa.

· Lämmönkestävyys ‿Joissakin muovituotteissa, jotka vaativat eristystä tai sietokykyä suhteellisen laajemmalle lämpötila-alueelle, lämmönkestävyys on erittäin tärkeä.

· Vedenabsorptio ‿kuinka paljon vettä materiaali imee 24 tunnin upotuksen jälkeen, yleensä prosentteina mitattuna.


Hartsimateriaalien valinta projektiisi


Jos valitset sopivimman hartsimateriaalin ennen muotin aloittamista, säästät aikaa ja kustannuksia, mutta varmistat myös tuotantosi suorituskyvyn ja valmistettavuuden mahdollisimman korkealla. Ihanteellisen hartsimateriaalin valinnan takaamiseksi suosittelemme, että otat yhteyttä pätevään muovin ruiskuvaluyritykseen (Best Times mould & plastic products Technology Ltd.)


Kuinka valita