Puh: +86 755 2357 1734

Väkijoukko: +86 189 2287 9832

Sähköposti:

Tekninen keskus

Koti - Projektinhallinta - Tekninen keskus - Mikä on muovinen ruiskumuotti?

Mikä on muovinen ruiskumuotti?

03. 09, 2022

Ruiskumuotti on työkalu muotoilla muovia suunniteltuun muotoon ja mittoihin, se tekee massiivisesta tuotannosta meidän aikanamme paljon taloudellisempaa ja tehokkaampaa, sitä kutsuttiin teollisuuden äidiksi. Et voi kuvitella kuinka tavallisilla ihmisillä on varaa autoon, jos komponentit tehdään paljain käsin. Katso ympärillesi missä oletkin nyt, näet paljon muovista valmistettuja asioita. Ne kaikki on valmistettu ruiskumuoteista.

Periaatteessa muotit koostuvat kahdesta pääosasta: ontelosta ja ytimestä, ontelon puoli muodostaa pääulkopinnan, ytimen puoli muodostaa valetun osan ulkoiset ominaisuudet. , muovauksen aikana; ydin ja onkalo erotetaan toisistaan, jotta osa voidaan poistaa. Ihannetapauksessa osa voidaan muotoilla suoraan ontelosta ja sydämestä. Mutta usein se vaatii onkalon ja ytimen lisäksi monimutkaisia mekanismeja, kun muotoiltu objektiivi on monimutkainen, pääasiassa siksi, että osia ei voida vapauttaa kokonaan kahdessa suunnassa, sitä kutsuttiin alileikkaukseksi, jota ei voi vapauttaa ydin ja onkalo suoraan, on nostimet ja liukusäätimet, sarja mekanismeja on suunniteltu vapauttamaan alaleikkaukset, joten ruiskumuotin menestys riippuu suuresti suunnittelusta.

Ruiskumuotti on tarkkuustyökalu ja myös on oltava riittävän vahva kestämään tuhansia korkeapainemuovausjaksoja, joten ruiskumuotin materiaalia on oltava huolellisesti; se on yleensä erikoista ja kallista terästä, Ruiskuvalumuottien valmistustapaa on muutettu modernin teknologian kehittymisen myötä, päävaiheet ovat CNC-jyrsintä, poraus, EDM, langanleikkaus, CAD/CAE/CAM-teknologiaa käytetään laajasti -muotin valmistusaika lyhenee ja lyhenee.

Mikä on muovinen ruiskumuotti?