Puh: +86 755 2357 1734

Väkijoukko: +86 189 2287 9832

Sähköposti:

Tekninen keskus

Koti - Projektinhallinta - Tekninen keskus - Ruiskumuottityypit

Ruiskumuottityypit

03. 09, 2022

Nykyään käytössä on monenlaisia ruiskumuotteja ja työkaluja, kuten kaksi-, kolmi- ja pinomuotit. Kaksi- ja kolmilevyisiä muotteja käytetään yleisemmin raskaiden seinämien ja ei-pakkaustuotteissa. Sekä kylmä- että kuumakanavajärjestelmiä käytetään kahden ja kolmen levyn muoteissa. Kaikki pinomuotit käyttävät kuumaa jakoputkia sulatteen kuljettamiseen onteloihin. Jokainen muottikomponentti on koneistettava ja viimeistelty tarkaan mittoihin erittäin tiukoilla toleransseilla ja lämpökäsiteltävä, jotta se kestää erittäin korkeita ruiskutus- ja puristuspaineita. Ruiskumuotit ovat kalleimpia muovinkäsittelyssä käytettyjä muotteja, joiden suunnitteluun ja valmistukseen vaaditaan erittäin pitkät toimitusajat. Jokainen ruiskumuotti on testattava ja tehtävä virheenkorjaus poistojärjestelmän, jäähdytys- ja/tai lämmitysjärjestelmän ja käyttökomponenttien osoittamiseksi ennen kuin se saatetaan tuotantoon.


Kaksilevyisessä ruiskumuotissa on vain yksi jakolinja. Jos käytetään jakoputkia, se liitetään muottituotteeseen ja vaatii manuaalisen irrotuksen ja erottamisen sen jälkeen, kun osa on poistettu. Tämän tyyppinen ruiskumuotti on halvin valmistaa, ja sitä käytetään yleisesti osissa, joiden geometria on suhteellisen yksinkertainen.


Ruiskutusmuottityypit


Kolmilevyisessä ruiskumuotissa on kaksi jakolinjaa, yksi jakojärjestelmälle ja toinen valetulle tuotteelle. Kun ruiskumuotti aukeaa, jakoputki erotetaan automaattisesti tuotteesta erillisen käsittelyn mahdollistamiseksi. Tämä eliminoi manuaalisen erottelun ja poiston tarpeen, ja kanava- ja juoksuputkijärjestelmä voidaan syöttää suoraan kierrätysjärjestelmään. Tämäntyyppinen muotti on kalliimpi kuin kaksilevyinen muotti.


Ruiskutusmuottityypit


Pino ruiskumuotti voi olla kaksi-, kolme- tai neljätasoista. Pinomuotin etuna on, että se pystyy yleensä valmistamaan suuremman määrän tuotteita verrattuna kaksi- tai kolmilevyiseen muotiin, jossa käytetään samaa konekiinnitintonnia. Haittapuolena on, että se vaatii muovauspuristimen, jossa on paljon suurempi päivänvaloaukko, jotta se mukautuisi muotin korkeuteen. Tämäntyyppinen ruiskumuotti on paljon kalliimpaa ja kestää kauemmin rakentaa. Kolmitasoiset pinomuotit ovat hyvin uusia ja neljän tasoiset pinomuotit ovat olleet käytössä alle viisi vuotta. Meijerisäiliö- ja kansiteollisuudessa käytetään yleisesti pinomuotteja. Nelitaso on yleinen kansille ja kaksitasoinen säiliöille.


Ruiskutusmuottityypit